Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی ۶هزار نفر با تسهیلات روستایی مشغول به کار شدند و ۴۴۱ میلیارد تومان اعتبار برای مشاغل روستایی پرداخت شده است، با این حال شاهد بیکاری جوانان زیادی در کوچه و پس کوچه های شهرها هستم. افراد تحصیل کرده و جوانی که به دنبال شغلی مناسب هستند؛ روستاهایی که مهاجرت کرده و خالی از سکنه شده اند؛ کارگاه های تولیدی که قفلی بزرگ روی درب آنها زده شده است؛ گویا وام های خود اشتغالی گره ای از گره کور بیکاری باز نکرده است و این نشان از نبود مدیریت مناسب در توزیع وام هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ برنامه اشتغال روستایی از بهمن ماه سال 96 با تلفیق منابع چهار موسسه عامل (بانک توسعه تعاون، بانک کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید) با هدف حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری آغاز شده است.

این طرح که کمک به افزایش عدالت اجتماعی و رفع محرومیت، حفظ محیط زیست و ارزش های قومی، فرهنگی و اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت از اهداف اجرای آن است با پرداخت تسهیلات یارانه دار به روستاها شروع شد.

طبق قانون، جمعیت، نرخ بیکاری و سرانه درآمد، شاخص‌های توزیع منابع اشتغال روستایی هستند اما برخی از استان‌ها نیازمند توجه بیشتر هستند.

محمد امید معاون رئیس جمهور در آخرین سفر خود در مردادماه امسال به همدان و بازدید از کارگاه های خود اشتغالی گفت: همدان از استان‌های برتر کشور در جذب اعتبارات اشتغال روستایی است و۳۰ درصد بیشتر از سهمیه جذب داشته است.

با این حال شاهد بیکاری جوانان زیادی در کوچه و پس کوچه های شهرها هستم افراد تحصیل کرده و جوانی که به دنبال شغلی مناسب هستند.

روستاهایی که مهاجرت کرده و خالی از سکنه شده اند، کارگاه های تولیدی که قفلی بزرگ روی درب آنها زده شده است.

گویا وام های خود اشتغالی گره ای از گره کور بیکاری باز نکرده است و این نشان از نبود مدیریت مناسب در توزیع وام هاست.

مصطفی قربانفر معاون اشتغال اداره کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: حدود 185 میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل آسیب دیده از کرونا اختصاص داده شده است که متقاضیان فرصت دارند تا 30 شهریورماه به سامانه کارا مراجعه و ثبت نام کنند.

وی افزود: افرادی که شاغل هستند و بیمه ندارند از 15 تا 30 شهریور می توانند در سامانه ثبت نام و برای گرفتن تسهیلات کرونایی اقدام کنند.

معاون اشتغال با بیان اینکه تسهیلات روستایی از سال 96 آغاز شده گفت: وام ها به صورت مرحله به مرحله است و تاکنون 5 مرحله واریز شده که در این 5 مرحله 441 میلیارد به استان همدان اختصاص داده شده است.

قربانفر ادامه داد: 426 میلیارد تومان تاکنون به کارآفرینان پرداخت شده است و حدود 180 میلیارد تومان طرح ارائه شده در بانکها داریم.

معاون اشتغال با بیان اینکه استان همدان بیشتر از سهمیه لحاظ شده تسهیلات جذب کرده افزود: 6هزار نفر با تسهیلات روستایی مشغول به کار شده اند و ما سعی کردیم از هدر روی منابع خودداری کنیم و بیشتر تسهیلات را به واحدهایی دادیک که نظارت دقیقی بر آنها صورت می گیرد.

قربانفر بیشترین دریافت کنندگان تسهیلات را دامداری های صنعتی بیان کرد و گفت: به زنبوردارها تسهیلات چندانی پرداخت نشد چرا که مکان های آنها متغیر و امکان نظارت کمتری داشتند.

وی استان همدان را بهترین استان در اشتغال روستایی عنوان کرد و افزود: به لحاظ کمی وکیفی در بین استانهای برتر قرار داریم و بانک کشاورزی امسال توانست 50 میلیارد تومان بیشتر از سهمیه ابلاغی و مصوب خود جذب کند.

معاون اشتغال گفت: به تمام مشاغل کشاورزی، صنایع دستی، صنعتی و واحدهای آموزشی و فرهنگی همچنین بوم گردی تسهیلات پرداخت شده است.

با توجه به اینکه بیشتر مشاغل روستائیان کشاورزی و دامداری است به عملکرد بانک کشاورزی و پرداخت تسهیلات آن پرداختیم. که در جدول زیر به آن اشاره شده است.

 

حیدر نژادیان مدیر امور شعب بانک کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در سال گذشته 363 فقره تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد بهزیستی و ایثارگران به مبلغ 150 میلیون ریال که بهزیستی و کمیته امداد مجموعا 147 میلیارد ریال و ایثارگر 3 میلیارد ریال است.

وی ادامه داد: در بخش توسعه و اشتغال روستایی 13 فقره تسهیلات مجموعا به مبلغ 112 میلیارد ریال در سال 98 پرداخت شده است و 763 میلیارد به بخش مکانیزاسیون واگذار شده است.

حیدر نژادیان افزود: در بخش اشتغال پایدار روستایی 318 طرح مورد بررسی و پرداخت تسهیلات قرار گرفت.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان همدان نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: حدود 20تا 25 درصد از وام های اشتغال زائی به بخش کشاورزی برمی گردد.

قاسم اسدیان ادامه داد: از نظر درآمد ناخالص ملی چیزی بالغ بر 27درصد در بخش کشاورزی است و حدود یک و نیم درصد بصورت کشت صنعت های بزرگ است و 98 درصد تولیدات از کشاورزان معمولی و کارگاه های کوچک است.

وی با بیان اینکه سه تیپ تولید در بخش کشاورزی داریم افزود: تولیدات خانگی و نیمه صنعتی و صنعتی که معمولا وام های خوداشتغالی برای کارهی صنعتی بزرگ استفاده می شوند چرا که نظارت بهتری می توان از آنها انجام داد.

اسدیان با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال به میزان تسهیلات برمی گردد گفت: بین 10 تا 50 میلیون وام های خوداشتغالی درکارگاه های کوچک متغیر هستند که برای تعدادی محدود بصورت فصلی می توانند شغل ایجاد کنند.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان نیز در این خصوص با بیان اینکه وام های خود اشتغالی برای کارگاه های کوچک خانگی و صنایع بزرگ استفاده می شود گفت: خوشبختانه استان همدان تا به امروز 92درصد از بودجه ای را که به آن تعلق گرفته توانسته به کارآفرینان پرداخت کند.

فائزه ساداتی عنوان کرد: استان همدان در بخش اشتغال روستایی و جذب منابع و اعتبارات فعال بوده و هم اکنون طرح در بانک داریم که به مبلغ 290میلیارد ریال باید کسب اعتبار شوند .

وی اظهار داشت: در سال 99حدود 310 طرح به مبلغ 591 میلیارد انعقاد قرارداد داشتیم و همه طرح ها به مرحله اجرا و بهره برداری رسیدند .

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خود اشتغالی اشتغال روستایی پرداخت شده میلیارد تومان معاون اشتغال میلیارد ریال بانک کشاورزی استان همدان وام های خود وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۴۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی محمد روستا در نشست با بانک‌ها پیرامون پرداخت تسهیلات مسکن روستایی گفت: حدود ۵ هزار و ۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک‌های عامل معرفی شدند که انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم سازی واحد‌های روستایی در سطح کشور ۵۵ درصد بوده، اما در استان ۶۲ درصد است که نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است. روستا بر کوتاه شدن زمان پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن به متقاضیان تاکید کرد و گفت: بانک ها موظفند زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را ، کاهش کنند. وی به نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان تاکید کرد و گفت: تسهیلات اگر در جای درست خود هزینه شود دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود. به گفته معاون استاندار در جلسات کارگروه امور زیربنایی طرح‌های گردشگری مصوب می‌شوند و اعتبار دریافت می‌کنند، اما این اعتبارات در جای درست خود هزینه نشدند که حوزه مسکن نباید اینگونه باشد.  روستا با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحد‌های خسارت دیده در زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی سخت گفت: از مجموعه یک هزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله دچار خسارت شد ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است که در حال پیگیری اختصاص اعتبار به این واحد‌ها هستیم. مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۶۳ درصد واحد‌های مسکن روستایی مقاوم سازی شدند و در صورتی که تسهیلات بانکی پرداخت شود به ۷۲ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • آبرسانی سپاه به ۲۰۵ روستای کردستان
  • مشکلات مالکیت اراضی آبپخش حل شود
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • عزم دولت برای تأمین مسکن جدی است
  • تعهد اشتغال برای هزار و ۵۵۸ نفر در سمیرم
  • سال گذشته ۱۰هزار میلیارد ریالی به طرح‌های اولویت دار جهاد کشاورزی همدان پرداخت گردید