Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@08:40:57 GMT

تجدید وام‌های بانکی، گرفتاری جدید کشاورزان

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۹۸۴۳

تجدید وام‌های بانکی، گرفتاری جدید کشاورزان

ایسنا/همدان بخش کشاورزی استان همدان نقش بسزایی در تأمین نیازهای اولیه مردم استان و کشور دارد و در نقطه مقابل زندگی قشر کشاورز نیز متأثر از فروش این محصولات است اما موفقیت در این عرصه نیازمند در اختیار قرار دادن امکانات، تسهیلات بانکی کم بهره و ارائه خدماتی مختلفی همچون سموم و کودهای شیمیایی است.

البته دولت برای کمک به کشاورزان تسهیلاتی پرداخت می‌کند و کشاورزان برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز خود وام های بانکی را با هزار سختی دریافت می‌کنند و به امید فروش محصولات خود و بازگرداندن اقساط بانکی فصل زراعی را طی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امسال کشاورزان با مشکلات جدی در تأمین نهاده و کشت محصولات خود مواجه بودند که از جمله این مشکلات می‌توان به افزایش قیمت‌های عجیب و غریب نهاده‌های کشاورزی اشاره کرد.

حال کشاورزی که نمی‌تواند معوقات بانکی خود را پرداخت کند انتظار یاری از سوی مسئولان بانک را دارد و تنها خواسته اش تمدید وام است که گویا این امر اخیر در بانک ها انجام نمی‌شود و بنابر نظر مراجع تقلید این امر باید به صورت تجدید صورت بگیرد.

به گفته کشاورزان در شرایط فعلی، تجدید وام ها نیز نه تنها باری از دوش کشاورز برنمی‌دارد بلکه کوله‌باری از خستگی و یأس را  بر دوش این قشر زحمتکش می‌گذارد. در این روزهای کرونایی و ترس از ویروس کرونا، حضور در شعب بانکی، ادارات و سازمان های مختلف برای تهیه مدارک مورد نیاز تجدید وام‌های بانکی به کابوسی برای کشاورزان تبدیل شده است.

تجدید وام‌های بانکی، آغاز گرفتاری کشاورزان

رئیس خانه کشاورز استان همدان در این باره، با بیان اینکه تجدید وام‌های کشاورزان باعث گرفتاری کشاورزان در کارهای اداری شده است، گفت: در تجدید وام کشاورز باید تمام مراحل را از اول طی کند که عملاً چندماه زمان می‌برد.

ابوالقاسم سوزنچی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هر ساله در فصل پاییز کشاورزی که نمی‌توانست وام خود را پرداخت کند، با مراجعه به بانک و پرداخت مبلغی وامش تمدید می‌شد اما امسال وقتی کشاورزان به بانک مراجعه کردند، اعلام شده تمدید نمی‌شود.

وی با بیان اینکه براساس اعلام نظر مراجع تقلید در تمدید وام‌ها ربح مرکب پیش‌می‌آید و باید تجدید صورت بگیرد، تصریح کرد: متصدی بانک به کشاورزان می‌گوید که به علت اینکه مراجع تقلید اعلام کردند در تجدید وام‌های کشاورزان ربح مرکب انجام می‌گیرد، باید تجدید صورت بگیرد به‌طوریکه همانند تمدید ۲۰ درصد از مبلغ بدهی گرفته می‌شود و بعد تجدید صورت می‌گیرد.

نماینده کشاورزان همدان خاطرنشان کرد: بانک در تجدید وام‌ها حداقل ۹ سند از کشاورزان می‌خواهد یعنی تحت عنوان تجدید کشاورز باید تمام مراحل را از اول طی کند به طوریکه اگر شرکت‌های حقوقی باشد باید چهار نوع ترازنامه از دفاتر تهیه کرده و به بانک ارائه دهند همچنین گواهی‌هایی از دارایی و تأمین اجتماعی و ضامن به بانک ببرد و قرارداد جدیدی منعقد شود.

سوزنچی با اشاره به اینکه با تجدید وام کشاورزان عملاً سه ماه باید دوندگی کنند تا مدارک مورد نیاز بانک را تهیه کنند، اظهار کرد: در این روزهای کرونایی که خیلی از ادارات یک سوم کار می‌کنند، کشاورز نمی‌تواند در زمان کوتاه مدارک را تهیه کند.

وی ادامه داد: بنده شخصاً برای تجدید وام به بانک کشاورزی مراجعه و به کارشناس بانک کشاورزی اعلام کردم که ۲۰ درصد مبلغ بدهی را پرداخت می‌کنم تا وامم تجدید شود اما کارشناس بانک گفت نمی‌توانیم تجدید کنیم و باید مدارک مورد نیاز مجدداً آورده شود.

اشکالات کشاورز کارت

وی در بخش دیگری به اشکالات کشاورز کارت اشاره کرد و گفت: وزیر کشاورزی برای کمک به کشاورزان و در راستای تأمین نهاده‌ها کارت‌های بانکی اختصاص داده است که بر این اساس به ازای هر هکتار دو میلیون تومان به شکل کارت بانکی یک ساله با ۱۲ درصد بهره داده می‌شود.

رئیس خانه کشاورز استان همدان خاطرنشان کرد: ظاهر قضیه کشاورز کارت بد نیست اما وقتی کشاورزی به بانک مراجعه می‌کند تا ۱۰ هکتار بیشتر به وی اختصاص داده نمی‌شود ضمن اینکه پولی به کشاورز داده نمی‌شود.

سوزنچی با بیان اینکه در کشاورز کارت پولی به کشاورزان داده نمی‌شود، ادامه داد: کشاورزانی که کارت بانکی دریافت می‌کنند، باید از فروشگاه‌های خاصی که بانک اعلام می‌کند خریداری کنند! جای سوال است که اگر می‌خواهند به کشاورز کمک کنند چرا ما را به فروشگاه‌های خاص حواله می‌دهند؟

وی با اشاره به گلایه‌مندی کشاورزان از این وضعیت، خاطرنشان کرد: روزانه کشاورزان زیادی به ما مراجعه می‌کنند و از رون تجدید وام‌های خود گلایه مند هستند و متأسفانه امیدی هم به مسئولان استانی نداریم.

۸۰ درصد بدهی کشاورزان تجدید می‌شود

مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان نیز با تأکید بر اینکه هر کشاورزی که به بانک بدهی داشته باشد، با دریافت ۲۰ درصد از کل بدهی وامش را تقسیط می‌کنیم، گفت: تجدید وام‌های کشاورزان منطبق بر نظر علما، عقود و ساز و کارش متفاوت است به‌طوریکه بدهکار و متعهد باید قراردادهای جدید را امضاء کنند.

هوشنگ حیدرنژادیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طولانی شدن روند تجدید وام‌های کشاورزان تأکید کرد: بانک کشاورزی پرونده مادر داشته به‌طوریکه یک بار مدارک را از کشاورزان گرفته و در تجدید وام‌ها فقط حضور بدهکار و ضامن کافی است.

مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان ادامه داد: کشاورزان بدهکار به بانک کشاورزی با پرداخت ۲۰ درصد از بدهی می‌توانند وام خود را تجدید کنند به‌طوریکه برای ۸۰ درصد تسهیلات تجدید صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه دستورالعمل‌هایی مانند بند خ ماده ۳۳ در بازه زمانی خاصی به شکل عام تمدید می‌شود، اظهار کرد: بند خ ماده ۳۳ در راستای اعمال سیاست‌های حمایتی دولت از کشاورزانی که دچار خسارت شدند، از تاریخ ۱/۷/۹۶ تا ۳۱/۶/۹۸ در صورتی که اصل تسهیلات را پرداخت کنند سود و جرائم به حساب دولت منظور می‌شود اما شرط این تسهیلات این بوده که حتماً در بخش تولید کشاورزی باشد و صندوق توسعه، اشتغال روستایی و املاک تملیکی را شامل نمی‌شود و اگر کشاورزی بخواهد از این ظرفیت استفاده کند فاقد بدهی غیرجاری قبل و بعد از این بازه زمانی باشد.

کشاورز کارت برای دسترسی سریع کشاورزان به منابع مالی

حیدرنژادیان درباره کشاورز کارت نیز یادآور شد: این اقدام شکل جدید از ارائه خدمت بانک به فعالان کشاورزی است که با توافق وزیر جهادکشاورزی صورت گرفته و هدف نهایی بانک از ارائه این خدمت دسترسی سریع و به موقع کشاورز به منابع مالی در تأمین نهاده‌هاست.

مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سقف تعیین شده توسط جهادکشاورزی مشخص شده است، گفت: براساس تصمیم جهادکشاورزی سقف هر کشاورز کارت ۱۰ هکتار بوده که به ازای هر هکتار دو میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد که شش درصد کمتر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است، پرداخت می شود.

وی با تأکید بر اینکه کشاورز کارت برای جلوگیری از وجود نقدینگی غیرمتعارف است، افزود: هدف کشاورز کارت این است که خرید واقعی صورت بگیرد به همین علت فروشگاه‌های فروش کود و سم و نهاده‌های کشاورزی توسط سازمان جهادکشاورزی به بانک معرفی شدند.

مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان ۳۰۶ فروشگاه نهاده، سم و کود وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر در ۱۰۹ فروشگاه کارتخوان نصب شده و مابقی نیز در حال نصب است.

صدور ۴۳۵ فقره کشاورز کارت در همدان

حیدرنژادیان با اشاره به اینکه این کارتخوان‌ها اختصاصاً برای کشاورز کارت است، بیان کرد: ضامن گیری در کشاورز کارت به صورت زنجیره‌ای و مدت زمان بازپرداخت یک ساله است.

وی با بیان اینکه زمانی پول به کشاورز کارت تعلق می‌گیرد که نهاده‌های کشاورزی موجود باشد و خریدی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: اولاً کشاورز باید اعلام کند که کود و سم مورد نیازش در فروشگاه موجود است، بعد پول به کارت کشاورز واریز می‌شود و از زمانی که پول به حساب کارت کشاورز واریز می‌شود، سود تعلق نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه ۴۳۵ فقره کشاورز کارت به مبلغ ۶۸ میلیارد و ۴۲۸ میلیون ریال در استان همدان صادر شده است، گفت: فرآیند تخصیص کشاورز کارت به کشاورزان از ابتدای آذر آغاز شده و اعتبار لازم وجود دارد اما واقعیت این است که استقبال زیادی از سوی کشاورزان صورت نمی‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانک کشاورزی تسهیلات بانکی کشاورز کارت کشاورزی استانی اقتصادی مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان وام های بانکی کشاورز کارت تأمین نهاده تجدید صورت صورت بگیرد مورد نیاز نهاده ها ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۹۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی محمد روستا در نشست با بانک‌ها پیرامون پرداخت تسهیلات مسکن روستایی گفت: حدود ۵ هزار و ۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک‌های عامل معرفی شدند که انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم سازی واحد‌های روستایی در سطح کشور ۵۵ درصد بوده، اما در استان ۶۲ درصد است که نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است. روستا بر کوتاه شدن زمان پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن به متقاضیان تاکید کرد و گفت: بانک ها موظفند زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را ، کاهش کنند. وی به نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان تاکید کرد و گفت: تسهیلات اگر در جای درست خود هزینه شود دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود. به گفته معاون استاندار در جلسات کارگروه امور زیربنایی طرح‌های گردشگری مصوب می‌شوند و اعتبار دریافت می‌کنند، اما این اعتبارات در جای درست خود هزینه نشدند که حوزه مسکن نباید اینگونه باشد.  روستا با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحد‌های خسارت دیده در زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی سخت گفت: از مجموعه یک هزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله دچار خسارت شد ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است که در حال پیگیری اختصاص اعتبار به این واحد‌ها هستیم. مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۶۳ درصد واحد‌های مسکن روستایی مقاوم سازی شدند و در صورتی که تسهیلات بانکی پرداخت شود به ۷۲ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت