Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها -کشاورزان ایلامی از تمدید نشدن(استمهال) وام‌های کشاورزی انتقاد و آن را خلاف وعده‌های داده شده می‌دانند درحالی که مسئولان قول حمایت از این بخش داده بودند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، خشکسالی‌های دو سال اخیر در استان ایلام، موجب آن شده تا کشاورزان با مشکلات عدیده‌ای در تولید  و تامین معیشت مواجه شده باشند و  این مشکل این قشر زحمتکش و مولد استان  را از بازپرداخت وام‌هایشان باز داشته و این اتفاق هرروز به میزان بدهی بانکی‌ آنها با عنوان "سود تسهیلات" یا "جریمه تاخیر" می‌افزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که دولت برای کمک به کشاورزان در شرایط بحرانی با ابلاغ مصوبه‌استمهال وام‌های کشاوزی، به بانک‌ها و سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها  در صدد آن برآمد تا کمکی به کشاورزان وام گیرنده داشته باشد وزمینه را برای بازپرداخت وام‌ها  با تاخیر و یا تمدید فراهم کند.

اما در عمل این ابلاغیه به اجرا در نیآمده و به قول معروف وعده سر خرمن شده است تا جایی که کشاورزان همچنان بلاتکلیف و به امید اجرای مصوبه دولت چشم به راه "اجرای مصوبه" نشسته‌اند و در فهرست بلند و بالای بدهکاران بانکی نام خودرا جست‌وجو می‌کنند.

در این زمینه بانک‌ها بر این نکته اصرار دارند که "اجرای این مصوبه به تضمین نامه اصلاحی "بند خ"  سازمان برنامه و بودجه نیاز دارد و چون تضمین نامه برنامه و بودجه به بانک مرکزی ابلاغ نشده قابلیت اجرا ندارد" و این موسسات مالی باید براساس قوانین داخلی خود نسبت به وصول مطالبات خود اقدام کنند.

بدهی بانکی سایر خدمات را بهم به چالش کشیده است

کشاورزان ایلامی که در برزخ " مصوبه دولت" و" عدم تمکین بانک‌ها" گرفتارند در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام از مسئولان استانی خاصه استاندار ایلام این در خواست را دارند که برای اجرای مصوبه "استمهال وام‌های کشاوزی" در این استان که علاوه بر خشکسالی در شرایط حاد بیکاری، تورم و نبود اشتغال قرار دارد دستور عاجل صادر کند.

فرهی از کشاورزان دهلرانی با ابراز نارضایتی از مصوبه "استمهال وام‌های کشاوزی" به خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: ما مدت نزدیک به دوسال است که در برزخ این مصوبه قرار داریم، این مصوبه به جای این که حلال مشکلات باشد مانع بزرگی برای ما کشاورزان شده است.

وی افزود: با ابلاغ مصوبه ما تصور کردیم که مصوبه قابل اجرا است و به پرداخت وام‌های اخذ شده اقدام نکردیم چرا که فکر می‌کردیم مصوبه "استمهال وام‌های کشاوزی" توسط بانک‌ها قابل اجر است و این شد که امروز بعلت عدم پرداخت در موعد سررسید با حجم "جریمه تاخیر" هم مواجه شده‌ایم و به قول معروف "استمهال وام‌های کشاوزی" دولت نه تنها ابرو را درست نکرد بلکه چشم کشاورزان را هم کور کرد، چون اکنون نام من در فهرست بدهکاران بانکی قرار دارد و بسیاری از خدمات قابل دسترس نیست.

ریاحی دیگر شهروند ایلامی نیز که از راه کشاورزی امرار معاش دارد نیز به عدم توجه بانک‌ها اشاره کرد و گفت: من مانده‌ام چگونه مصوبه دولت اینجوری ابتر می‌ماند.

وی افزود: اگر این مصوبه الزامات قانونی در آن رعایت نشده است و به قول بانک‌ها"تضمین نامه اصلاحی "بند خ"  سازمان برنامه و بودجه" ندارد چرا ابلاغ شده است و دها خانواده که از راه کشاوری امرار معاش دارند را بلاتکلیف گذاشته است.

به هر حال کشاورزان ایلامی در شرایط فعلی کشاورزان و دامداران، امکان و توانایی بازپرداخت وامها را ندارند و از وعده‌های روزانه مسئولان در ارتباط با "استمهال وام‌های کشاوزی" خسته و نگرانند.

وعده‌هایی که هنوز اجرایی نشده است

هرچند که "علی اکبر بسطامی" نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در تاریخ 26 آذر   1400 از قول مساعد  برای  پیگیری اجرای مصوبه "استمهال وام‌های کشاوزی" و پیگیری از طریق سازمان برنامه و بودجه سخن و اظهار داشت: "استمهال وام‌های کشاورزان و دامداران ضروری است."

"بهزاد علیزاده" دیگر نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی نیز در تاریخ 16دی 1400  از تمدید سه سال‌های وام‌های کشاورزی خبر داد و گفت: " به استناد مصوبه 19 تیرماه 1400 هیئت دولت کلیه کسانی که تسهیلاتی با ماهیت کشاورزی و دامداری در سال 99 اخذ کرده اند بنا به شرایط خشکسالی و مضراتی که دیده‌اند به مدت سه سال باید وام هایشان تمدید شود."

وعده وزیر ورزش به هواداران سرخابی؛ استقلال و پرسپولیس تا آخر سال به بخش خصوصی واگذار می‌شودگزارش تسنیم از حضور اعضای هیئت دولت در استان گیلان/ از وعده جوان‌سازی باغات چای تا بررسی ‌مشکلات مردمگزارش تسنیم از شرایط سخت کارگران معادن زغال‌سنگ کرمان/ وعده‌های جدید مدیران برای بهبود وضعیت کارگران

اما این دو وعده از نمایندگان مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز تا کنون بی نتیجه مانده است و مصوبه "استمهال وام‌های کشاوزی" نیز به ردیف مصوبات غیر قابل اجرا و وعده‌های تحقق نیافته در استان ایلام افزوده شده است و کشاورزان کماکان سر در گم و بلاتکلیف.

بانک‌ها بر این نکته اصرار دارند که "در صورت ابلاغ  این مصوبه وامهای بخش کشاورزی استمهال خواهند شد" پس بنظر می رسد ابلاغ یک مصوبه نباید در پیچ و خم کلاف سر در گم بروکراسی‌های اداری گم شود و کشاورزان در برزخ "اجرا می‌شود" و" اجرا نمیشود" سرگردان شوند.

به‌هرحال انتظار آن است "مسئولان وعده‌های غیرقابل اجرا به کشاورزان ندهند"  چون این بخش مولد در اقتصاد کشور علاوه بر ایجاد اشتغال امنیت غذایی هموطنان را هم برعهده دارد که درصورت خروج از تولید مشکلات عمده‌ای از جمله وابستگی گریبان کشور را هم خواهد گرفت.

انتهای پیام/180/ی

 

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزان ایلامی برنامه و بودجه اجرای مصوبه مصوبه دولت بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۶۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف ـ هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند، گفت: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم‌خواهی از کریدورهای منطقه‌ای و ترانزیت بین‌الملل است، کریدور ریلی خواف ـ هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می‌برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌شود،‌ گفت: این کریدور گلوگاهی است که می‌تواند تجارت یک‌سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است،‌ به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره‌برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه‌آهن، متوقف شد و الان هم بهره‌برداری از آن متوقف است و چشم‌انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل‌ونقل ترانزیت کالا ندارد.

بیشتر بخوانید راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت‌های شدید در مدیریت راه‌آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون‌مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه‌آهن مبنی‌بر بی‌اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می‌کنم که مسئولان راه‌آهن می‌گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه‌های دولتی با راه‌آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین‌ماه نامه‌ای در مکاتبات خود راه‌آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره‌برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می‌کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد:‌ یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه‌آهن این را نشان می‌دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه‌های متولی مرز ارجاع شده‌ است. چطور می‌شود به ادعای راه‌آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه‌آهن باشد؟

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • ۲۵۰ میلیارد تومان برای ساخت دیوار و پل روستای بیشه پیشنهاد دادیم
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • پیکر شهید جاویدالاثر ایلامی پس از ۴۱ سال شناسایی شد
  • شناسایی پیکر شهید جاوید الاثر ایلامی پس از ۴۱ سال
  • خرید شبانه روزی گندم از کشاورزان دهلران
  • پیکر پاک شهید جاویدالاثر ایلامی بعد از ۴۱ سال گمنامی شناسایی شد