Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، اگرچه چهارمحال و بختیاری با عنوان استانی کوهستانی با رشته‌کوه‌های برافراشته، چشمه‌سارها، رودخانه‌ها و آب و هوایی سالم و چهارفصل در کشور شناخته می‌شود اما چندی است که تغییر اقلیم و خشکسالی‌های متوالی حال و روز خوشی برای این استان باقی نگذاشته و همچون زالویی شیره جان منابع آبی این استان را می‌مکد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر ۹۶ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است و سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در حالی رو به پایان است که بارش‌های این استان با کاهش ۱۴ درصدی روبرو است.

خشکسالی‌های اخیر چهارمحال و بختیاری از سال آبی ۸۵-۸۶ آغاز شده است و در طول این سال‌ها پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیط‌زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان نظیر کشاورزی برجا گذاشته است.

یکی از برنامه‌های دولت برای جبران خسارت‌های ناشی از خشکسالی بر بخش کشاورزی، بخشودگی سود و دیرکرد تسهیلات است و این موضوع در استان چهارمحال و بختیاری کمک بسزایی به کشاورزان کرده است.

مدیر شعب بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص گفت: در راستای اجرای بند خ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه ۱۰۲ میلیارد تومان از سود و جرائم دیرکرد تسهیلات کشاورزان خسارت‌دیده از خشکسالی استان بخشیده شد.

هوشنگ طاهری میرقائد افزود: تاکنون هفت هزار و ۵۸۴ کشاورز و دامدار که سررسید تسهیلات آنها از یکم مهر ۱۳۹۶ تا ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۰بوده از محل بند خ بهره‌مند شده‌اند.

وی ادامه داد: بخشودگی ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بدهی دیگر نیز در حال انجام مراحل قانونی است.

مدیر شعب بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: برای بخشودگی بدهی کشاورزان خسارت‌دیده استان به ۵۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که با مراجعه کشاورزان نه تنها سود و جرائم سه ساله تسهیلات آنها بخشیده می‌شود بلکه پرداخت مابقی تسهیلات نیز از نو تقسیط می‌شود.

حفیظ‌الله مرادی از کشاورزان شهرستان لردگان است که چند سالی می‌شود خشکسالی فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری وی را تحت تاثیر قرار داده و تسهیلاتی که برای رونق تولیدات خود از بانک کشاورزی دریافت کرده را نتوانسته به موقع پرداخت کند.

وی با اشاره به پیامدهای ناگوار خشکسالی بر مزارع کشاورزی خود تصریح کرد: برای رونق فعالیت‌های کشاورزی خود ۸۰۰ میلیون تومان از بانک کشاورزی تسهیلات دریافت کردم اما با خشک شدن چاهی که از آن برای آبیاری مزارع و باغات خود استفاده می‌کردم به مشکل برخورده و نتوانستم اقساط تسهیلات را به موقع پرداخت کنم.

مرادی تصریح کرد: اما با مراجعه به بانک کشاورزی و درخواست استفاده از بند خ، ۸۰ میلیون از دیرکرد تسهیلات بخشیده و مابقی تسهیلات از نو قسط‌بندی شد.

این کشاورز لردگانی خاطرنشان کرد: برای سازگاری با خشکسالی و کاهش اثرات آن بر فعالیت‌های کشاورزی به تازگی به کشت گلخانه‌ای روی آورده‌ام که در این نوع کشت نه تنها آب کمی مصرف می‌شود بلکه بازدهی بسیار بیشتری نیز دارد.

غلامعلی علیمردانی نیز از کشاورزان خسارت‌دیده چهارمحال و بختیاری است که از طرح بند خ تبصره ۳۳ برنامه ششم توسعه برخوردار شده است.

وی ۲۶ میلیون تومان هزینه دیرکرد و بدهی به بانک کشاورزی داشته است که دولت این مبلغ را بخشیده و این کشاورز فعال در شهرستان کیار می‌تواند در اقساط جدید اصل تسهیلات را به بانک پرداخت کند.

علیمردانی که هم در حوزه پرورش طیور فعالیت دارد و هم ۲ سالی می‌شود که به کشت گلخانه‌ای روی آورده است به تاثیر خشکسالی بر فعالیت‌های اقتصادی خود اشاره می‌کند و می‌گوید: از آنجاکه برخی فعالیت های کشاورزی در شرایط کنونی در استان به سبب نبود بارش و کاهش منابع آبی با ضرر و زیان همراه است به سمت کشت گلخانه‌ای که به آب کمتری نیاز دارد روی آورده ام.

عبدالمجید عباسیان نیز از کشاورزان شهرستان بروجن است که سال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک کشاورزی دریافت کرده بود اما به سبب خسارت‌های ناشی از خشکسالی نتوانست اقساط را به موقع پرداخت کند اما دولت ۲۷ میلیون تومان سود و جرائم دیرکرد را به وی بخشید اما به گفته وی از آنجاکه تسهیلات پرداختی به این کشاورز از محل صندوق توسعه بوده است باید اصل تسهیلات را یک جا تسویه کند.

وی که برای نخستین بار است که از این محل کمک می‌شود، همراهی دولت با کشاورزان خسارت‌دیده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: خشکسالی‌های اخیر تاثیر بدی بر روند فعالیت‌های کشاورزان به ویژه در شهرستان بروجن داشته است اما با همراهی دولت بخشی از پیامدهای ناشی از آن جبران شده است.

به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری ۶۷ هزار بهره‌بردار در حوزه کشاورزی فعالیت دارند و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود.

برچسب‌ها چهارمحال وبختیاری کشاورزی خشکسالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چهارمحال وبختیاری کشاورزی خشکسالی چهارمحال وبختیاری کشاورزی خشکسالی کشاورزان خسارت دیده چهارمحال و بختیاری فعالیت های کشاورزی بانک کشاورزی میلیون تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۸۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان هواشناسی در اطلاعیه‌ای با صدور هشدارهای سطح زرد و نارنجی، فعالیت سامانه بارشی از آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانه‌ها، سیلاب و خسارت به محصولات کشاورزی خبر داد.

بر این اساس، امروز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) در شمال غرب، سواحل دریای خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور رگبار و رعد و برق رخ خواهد داد و شدت بارش در جنوب و شرق کشور خواهد بود. امروز مناطق مرکزی خلیج فارس جمعه تنگه هرمز، جمعه و شنبه دریای خزر مواج است.

فردا (جمعه ۱۴ اردیبهشت) در نوار غربی کشور رگبار و رعد و برق، در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز شرق و شمال شرق بارش پراکنده و در مناطق مرکزی، جنوب و جنوب شرق، بارش خفیف باران و وزش باد شدید موقتی پیش بینی می‌شود. جمعه بارش‌ها در غرب و جنوب غرب شدت خواهد داشت.

شنبه در نوار شمالی، برخی مناطق شرق و غرب کشور، رگبار پراکنده رخ خواهد داد. یکشنبه در نوار شمالی کشور ابرناکی و بارش خفیف باران دور از انتظار نیست.

دوشنبه سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور شده و در نیمه غربی کشور موجب ابرناکی و رگبار و رعد برق موقتی خواهد شد.

کد خبر 6094840 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • جریمه دیرکرد بابت وام مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود